Slika vredi 1000 reči

“Design is not just what it looks like and how it feels. Design is how it works.” – Steve Jobs

Nakon teksta o besplatnim resursima za organizacije, pitali ste da li postoji nešto vezano za grafike, a da je dostupno organizacijama.

Odgovor je DA!

Ovog puta kraći tekst, jer se fokusiramo na dva servisa koja možete koristiti svakodnevno.

  1. Canva je sajt za koji ste verovatno svi čuli, a ako niste, to je kao da nikad ništa niste objavili na društvenoj mreži. Najbolji opis Canve je „Democratizing design“. Canva omogućava da kreirate dizajn brže nego što se Illustrator i Photoshop pokrenu na nekim računarima. Uz PRO verziju, kreirate grafike koje jednim klikom možete eksportovati da budu u dimenzijama potrebnim za različite društvene mreže, a možete kreirati i GIF animacije, video animacije. Canva for non-profits besplatno daje svoju PRO verziju organizacijama civilnog društva. Još bolja stvar je što pro verziju dobijate ne za jednu, već za maksimum 10 osoba iz organizacije! YES! Ovim vam servis na mesečnom nivou daje oko 100 USD.
  2. Flickr je servis namenjen onima koji žele da fotografije podele sa svetom. Ako je vaša organizacija jedna od onih koje napune karticu aparata za jedan dan, pa onda sve to bez kompresije i obrade stave na sajt/stranicu i misli da ljudi sede i gledaju stotine slika od kojih se može napraviti stop-motion video jer ste bukvalno fotkali svaki pokret, Flickr for non-profits je prava stvar za vas. Zašto je prava stvar? Zato što fotke postavljene na Flickr možete ugraditi (embed-ovati) na svoj sajt i tako ga rasteretiti, a osim fotki, možete dodati i video sadržaje do 10 minuta, te videti detaljne statistike o podeljenom sadržaju. Dodatna pogodnost je što uz Flickr Pro imate i popuste kod njihovih partnera, kao što je Adobe. Vrednost donacije na godišnjem nivou je oko 50 USD.

Ako imate pitanja o nekim drugim servisima, slobodno napišite komentar. 🙂

2 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed