#Hashtag – šta je to i kako radi?!

Bez obzira na to što je svaka društvena mreža uvela #hashtag, može se primetiti da korisnici tih mreža i ne kapiraju baš najbolje poentu hashtag-a, ili po našem dobardanskom jeziku – oznaku. (Ili što kaže moja frendica „Oznaka na tarabi“ :=D )

Čemu služi hashtag?!

Hashtag služi da vašu objavu povežete sa nekom temom, kako bi drugi korisnici koji vam nisu pratioci, prijatelji, pretplatnici mogli istu da vide, odnosno da se priključite razgovoru sa drugim korisnicima.

Evo jednog primera..

Trenutno najpopularniji hashtag u Srbiji je #srbijapobedjuje što nam može reći da „botovi“ (mada ja iskreno ne znam zašto ih nazivamo botovima, jer je po meni dobro isprogramiran bot pametniji od 99% ljudi) , odlično rade svoj posao.

Dakle, kada neki bot želi da napiše kako je veliki vođa kul, on će to uraditi kao na primeru ispod.

Screen Shot 2016-04-17 at 9.11.09 PM

I kada kliknete na #srbijapobedjuje , videćete sve botove na jednom mestu…

Ja recimo mnogo volim svog psa i njene slike kačim na InstagramOznake koje koristim su #Beagle #puppy itd. Zašto?! Zato što tako mogu da podelim sa ljudima njenu sliku, a i da vidim druge pse njene rase i uverim se da je moja Luna najlepši beagle na svetu :))) <3

Screen Shot 2016-04-17 at 9.15.29 PM

 

Hashtag može biti super za posao, jer možete podeliti sa ljudima kul stvari koje radite. Evo super primera frizerskog salona iz Požege, koji zahvaljujući Instagramu i hashtagovima vezanim za njihov posao imaju pratioce iz celog sveta.

Screen Shot 2016-04-17 at 9.18.56 PM

 

A kako se kod nas koristi ova funkcija? Da ne bih sada delio nečije loše primere u vidu fotografija, izlistaću par najzanimljivijih koje sam video (Ne mogu da se setim kako su baš tačno glasili, ali približno to izgleda ovako):

  • #mene_majka_rodila_za_kafanu
  • #Mladaisamajasamdama
  • #Nemozeminikonistajacisamodsudbine

Ili rime u fazonu hashtag-a.

  • #rime_bacam_ja_sam_faca
  • #otisla_si_e_pa_neka
  • #i_tebe_sam_sit_kafano_dabogda_se_zapalila (Dobro rođače, mogao si bar da_bog_da )

 

Da li je neko od vas nekad kliknuo na neki od ovakvih tag-ova?! NOPE, a?

Još jedna jako bitna stvar vezana za Facebook. Džabe vam #super #cool #awesome #hashtag ako vam objava nije podešena na „JAVNO“ #samokazem 🙂

 

Srećno tagovanje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed