Glasajte za mene – JA SAM VAŠ IZBOR

Od kako sam blokirao sve ove velike „političare“ na društvenim mrežama, moj news feed je postao baš nekako kul. A onda danas – BOOOOM! Lokalna lista. Ljudi koji su do sada bili na vlasti, ponovo se smeše sa flajera, cover fotki. Oni su za „NAŠU POŽEGU“… Sve bi to bilo kul, da nije već viđeno…

Odmah da razjasnim jednu stvar. Mene ne zanima šta je vlast radila prethodnih 6 godina u oblasti infrastrukture, penzionera, ekologije i ostalih stvari. Mene kao nekoga ko radi sa mladima, zanima šta je ta vlast radila po tom pitanju.

E tu stvari stoje ovako… Kada smo tražili reformisanje Saveta za mlade, da se izrazim prosto – ODJEBALI SU NAS na keca. Zašto? Zato što po njima, u tom telu se nalaze isključivo podmladci političkih partija. Dobro, to što su se oni od svog osnivanja našli jednom i što niko nije imao pojma zašto su se zaista našli, to ćemo da zanemarimo…

Hajde sad da idemo na neku drugu temu…. Danas ulazim u „Biznis centar“ i vidim plakat na kome piše „Osnivamo volonterski servis“ , „Klub mladih počeo sa radom“… Šta se dešava sa tim? Sve najava do najave. Da li klub mladih treba da služi za unapređenje kvaliteta života dragih nam mladih ili za organizovanje žurki?!

Hoćemo i dalje? Volonterski servis? Da li znate kako se u Požegi zamišlja volonterski servis? Grupa mladih koji su upisani na neku listu i koji su tu kada je potrebno odraditi nešto za DŽ. Imali smo odličan primer tokom MOSI-a, o kome ne bih ponovo pričao jer smatram da sam rekao dovoljno.

Ali meni jedna stvar strašno smeta. Smeta mi to što se ovde na konstruktivnu kritiku na nečiji rad gleda kao na lični napad. Smeta mi to što ja kao građanin NIKAKO NE SMEM da kažem šta mi smeta. Jer zaista, ko sam ja da se žalim?!

Mene rođaci zanima KONKRETNO šta vi planirate da menjate na lokalu. Ne zanima me šta ‘oće Vučić, Ilić, Dačić i ostala bagra. A vidite, to niko od vas nije rekao do sada. Vi svi, tako politički korektno „hoćete bolje za Požegu“, jeste da ni sami ne znate šta je to bolje, ali vi to hoćete. Dok ne kažete konkretno šta je to što ćete uraditi, a što će mladima u našem gradu (Kojih su vam btw u kampanji svima puna usta), omogućiti bolji život, ja ću vaše kandidature i liste posmatrati ovako: „Ima nas 50 i svi mi želimo da se uvalimo u neko javno preduzeće i na funkcije“

A vi dragi moji mladi, pre tog glasanja, zapitajte se čime su zaslužili vaš glas. Zapitajte se da li vredi dati legitimitet nekome, samo zato što vam je komšija, poznanik, prijatelj vaših roditelja. Njima je bitna jedino lična korist, pa mislim da je isto tako vreme da i mi počnemo da razmišljamo u tom smeru. Dok još uvek imamo vremena.

Da li ste znali?!

Estonija ima program koji omogućava dobijanje e-državljanstva online. To znači da možete pokrenuti posao, otovriti račun u banci, poslovati iz Srbije, a plaćati porez Estoniji, koja će vam ukoliko radite nešto inovativno dati neverovatne beneficije.

#samokazem

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed